Pektin-naravni rastlinski
NOVOST v liniji želirnih izdelkov Celiko - Pektin za pripravo domačih sadnih izdelkov.
1 pakiranje - za 2 kg sadja!
Pektin se naravno nahaja v sadju. Zaradi svojih želirnih in vezivnih lastnosti v kislem okolju se zelo pogosto uporablja za proizvodnjo sadnih in sadno-zelenjavnih izdelkov, kot so marmelade, želeji, konfiture ali marmelade.
Brezglutenski izdelek (PL-064-088)
Priprava marmelade (z uporabo Celiko pektina):
Sadje temeljito operite in odcedite na cedilu. Glede na vrsto sadja odstranite koščice, peclje, semenska gnezda, olupite lupino, večje sadeže pa razrežite na koščke.
Pripravljeno in odtehtano sadje stresite v lonec.
Dodajte vodo* (do 1 dcl na kg sadja-odvisno od količino tekočine v sadju), 1 zavojček Celiko pektina in limonin sok. Premešajte. Med mešanjem zavrite.
V vrelo sadje dodajte sladkor po potrebi (običajno se doda 25-50% sladkorja na količino sadja).
Kuhajte najmanj 3 minute, medtem mešajte, da se marmelada ne prismodi.
Po potrebi odstranite nastalo peno, vročo marmelado prelijte v sterilizirane kozarce in jih takoj tesno zaprite. Kozarce obrnite na glavo za približno 10 minut.
Polovico sladkorja lahko nadomestite s ksilitolom.
Če uporabite manj sladkorja, priporočamo dodatno pasterizacijo približno 10 minut.
Sestavine za pripravo marmelade - na embalaži.
Pektin za pripravo domačih sadnih izdelkov. Brezglutenski izdelek.
Sestavine: pektini
Lahko vsebuje: mleko, sojo in njihove derivate.
Shranjujte na suhem in hladnem mestu.
Rok trajanja: 12 mesecev