DESTILATOR ALL IN ONE 10
DESTILATOR ALL IN ONE 10
DESTILATOR-SESTAVLJEN
DESTILATOR-HLADILNIK
SPOJ HLADILNIKA IN POSODE
KOŠARICA V POSODI
KOŠARICA
ELEKTRIČNI GRELNIK
DESTILATOR ALL IN ONE 10
DESTILATOR ALL IN ONE 10
DESTILATOR-SESTAVLJEN
DESTILATOR-HLADILNIK
SPOJ HLADILNIKA IN POSODE
KOŠARICA V POSODI
KOŠARICA
ELEKTRIČNI GRELNIK

Destilator Hoby ALL IN ONE

Dimenzija paketa: 40x40x40 cm Teža: 9 kg Barva: kot na sliki Material:99,99% baker
OEM:
DEDEALL10
Cena z DDV:
450,00 €
Obvesti me ko bo izdelek na zalogi:

Osnovni deli:
 

1. električna grelna keramična plošča 2kW z oznako CE                    8. varnostni ventil

2. priključni kabel                                                                                           9. silikonsko tesnilo

3. bakreni kotliček                                                                                         10. spoj 3-klemp

4. košarica za začimbe/rastlinski material                                              11. hladilnik

5. objemka                                                                                                       12. digitalni termometer

6. silikonsko tesnilo                                                                                        13. odtočni ventil

7. pokrov kotlička                                                                                            14. dovodni  ventil za vodo

V pakiranju najdete tudi ok.2m cevke, ki jo je potrebno presekati  tako, da imate zadostno dolžino za priklop dovoda in odtoka vode iz hladilnika. Cevka ima premer 10mm in v kolikor želite priključiti dotok vode iz cevi/nastavka večjega premera je potrebno dokupiti ustrezni reduktor.


Sestavljanje Mini hobby 10 -litrskega destilatorja

Izdelek vzemite iz škatle. Grelno ploščo (1) in kotliček (3) postavite na mesto, predvideno za postopek destilacije. Za nemoteno delovanje je potreben priključek za napajanje v skladu s specifikacijo za električni štedilnik 220 V.

V kotliček (3) vlijte 10l pripravljene mase za destilacijo, nato namestite pokrov kotlička (7), varnostni ventil na vrhu (8) obrnite v nasprotni smeri urinega kazalca. Nato povežite oba dela in pritrdite z objemko (5), ob tem se prepričajte, da se silikonsko tesnilo (6) dobro prilega na robove kotlička in pokrova. Preverite, ali je objemka dovolj pritrdila oba dela kotlička (če je potrebno privijte vijak v delu namenjenem zategovanju). Najboljše tesnenje dosežemo, če se oba konca silikonskega tesnila na spoju stikata. Pripravite hladilnik (11) in ga namestite v ustrezen položaj na pokrovu kotlička, pri tem pazite, da se silikonsko tesnilo (9)  dobro prilega med hladilnik in pokrov. Nato pritrdite dele s 3-klemp sponko (10) in zategnite vijak. Digitalni termometer (12) namestite v odprtino (cevka), ki se nahaja v zgornjem delu hladilnika (11). Odtočno cev priključite (13) na hladilnik. Hladilnik ima hitrei cevne priključke, ki imajo pritrdilni priključni mehanizem. Priključki delujejo tako, da za namestitev cevko samo nežno potisnete v odprtino priključka, za demontažo pa s kazalcem in sredincem stisnete sponko navzgor in nežno potegnete cevko ven.  Hitri priključki zagotavljajo kakovostno povezavo in preprečujejo puščanje. Cevka ima premer 10mm in v kolikor želite priključiti dotok vode iz cevi/nastavka večjega premera je potrebno dokupiti ustrezni reduktor. Nato priključite cev za dovod vode na hitri priključek (14) na spodnjem delu hladilnika in preverite, ali je ventil za dovod vode odprt. Cevka za dovod vode ima enak mehanizem kot odtočna cev. Pred začetkom destilacije preverite, ali so vsi deli pravilno povezani, predvsem objemka in spoj kotlička s hladilnikom.

 

Postopek destilacije

Odvisno od vrste pijače ali pridobivanih eteričnih olj je potrebno kotliček uporabljati v skladu z naslednjimi navodili:

* Pri pripravi eteričnih olj pred nameščanjem pokrova namestite košarico z rastlinskim materialom na kotliček. Nivo vode se ne sme dotikati zelišč (mora biti pod košarico vsaj 20 mm), da se voda ne dotika vsebine košarice/rastlinskega materiala.

* pri pripravi žganja nastavite grelno ploščo na največjo moč, da segrejete kotliček, počakajte, da temperatura na digitalnem termometru doseže 79,3 - 82 ° C (območje izhlapevanja etanola), nato pa zmanjšajte moč na polovico. Če se za destilacijo uporablja gostejša masa, je treba celoten postopek destilacije izvesti pri manjši moči plošče, sicer se lahko usedlina na dnu prismodi.

Pri ekstrakciji eteričnih olj lahko nastavitev plošče ostane ves čas na maksimum. Priporočamo sicer, da se na začetku destilacije eteričnih olj (ko priteče destilat iz hladilnika) moč plošče nekoliko zmanjša, nato pa poveča, da se zagotovi enakomerno vretje vode v kotličku.

* spremljajte temperaturo na termometru med postopkom destilacije,

* spremljajte temperaturo destilata (nikoli ne sme presegati 20-22 stopinj)

* nadzirajte in regulirajte oskrbo z vodo. Med celotnim postopkom destilacije se porabi približno 50-70l vode, odvisno od temperature vode na vstopu v hladilnik.

* od vklopa naprave do vretja bo preteklo 20-30 minut.

 

Po izklopu grelne plošče (nastavitev moči 0) grelna plošča deluje še približno 10 minut, kar je običajen proces hlajenja grelne plošče.

 

Demontaža kotlička

Po destilaciji počakajte, da se kotliček ohladi, preden ga izpraznite. Pri razstavljanju uporabite zaščitne rokavice. Če želite razstaviti dovodno in odvodno cev za vodo, pritisnite s kazalcem in sredincem varnostni obroč navzgor, nato pa cevke nežno izvlecite. Odstranite digitalni termometer, odpnite sponko in odstranite silikonsko tesnilo, nato razstavite hladilnik. Odprite  objemko in ločite kotliček od pokrova, nato pa izpraznite kotliček in ga očistite s čisto vodo. Kotliček pripravite za naslednjo destilacijo.

 

Vzdrževanje naprave

Za pravilno vzdrževanje naprave je najpomembnejše, da po ohladitvi temeljito očistite vse njene dele. To je treba storiti, da ne bi mehansko ali kemično poškodovali bakrenih delov naprave. Dovolj je, da operete vse dele naprave, ki so bili v stiku z maso, najbolje pa je, da po končani destilaciji destilirate še toplo in čisto vodo vsaj dvakrat. Če se masa v kotličku med destilacijo prismodi, ga po ohladitvi očistite, tako da na vlažno krpo nanesite malo količino zelo drobnega peska in nato nežno podrgnete zažgane dele kotlička. Pazite, da ne opraskate bakrenih delov. Kotliček očistite do visokega sijaja, nato obrišite s čisto krpo, namočeno v citronsko kislino. Proizvajalec ne odgovarja za poškodbe izdelka zaradi nepravilnega ali neprevidnega ravnanja z njim.

 

GARANCIJA: 24 mesecev

 

 

 

Sorodni izdelki

  Bambusove palice za vrt
  Material: bambus Dimenzija: 1800x24-26 mm Teža: 306 g
  Cena z DDV:
  2,40 €
  Plastični ročaj za leseno držalo
  Teža: 145 g Dimenzija: 20,5x12,5 cm
  Cena z DDV:
  2,10 €
  klop
  90,5x123x54
  Cena z DDV:
  285,70 €
  Agrostemin 1
  Teža vsebine: 1,0 g Dimenzija pakiranja: 10x2,2 cm 1 gram zadostuje za pripravo 15 litrov raztopine ali 333m2 površine (mešanje s semeni)
  Cena z DDV:
  2,70 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih